26 liknande lik

26 lik hittades igår morse kl 9:15 i sjön utanför Habo. De här liken hittades av en liten flicka som skulle ta ett morgondopp.

I går morse skulle en liten flicka i nioårsåldern ta ett morgondopp. När flickan badat en stund såg hon något märklig bland den bruna tången.

-När jag doppade mig såg jag något konstigt i tången och när jag tittade närmare såg jag att det var en vit fot. Sedan utan att det var med meningen hittade jag resten av kroppen. Jag skrek och sprang upp ur vattet och ringde 112, berättar den nioåriga flickan skräckslaget.

Efter cirka tio minuter kom tre polisbilar med flera poliser i. När poliserna kom ner på stranden satt den lilla flickan ihopkrupen på stranden och grät. En av polismännen tröstade flickan medans resten av poliserna undersökte sjön och hittade de andra tjugofem liken.

-Alla liken hade stora sår på magen eller ryggen och vi hittade en kniv i busken så vi tror att mördaren dumpat kniven i busken av någon anledning. Vi undersöker finger avtryck och försöker lista ut vem det var, förklarar konstapel Gren.

Kustbevakningen har övervakat området men ej sett något skumt eller misstänkt under natten. Polisen tänker därför att det måste ha inträffat för några dagar eller veckor sedan.

-De hade kafferast och stängde av kamerorna, medger en lite ängslig övervakare.

Detta betyder alltså att det blir svår att veta när liken blev dumpade i vattnet och eftersom kustbevakningen inte sett något så kanske det betyder att dumpningen inträffat på någon annan plats.

-Eftersom den där övervakaren stängde av kamerorna så kan vi ej veta när eller var det här inträffat, klagar polischefen Anna Olsson.

Nu är det många som bor här i Habo som är rädda att det ska hända något liknande med dem. Poliserna försöker lugna ner folket genom att säga att dumpningen förmodligen hände i ett annat land.

-Det finns fingeravtryck och lite andra spår så förmodligen kommer vi hitta mördaren och när vi gör det så blir han straffad, meddelar poliserna som kommit till brottsplatsen.