Anlagd mordbrand på IKEA

 

I lördags kväll en timme innan stängningsdags satte tre maskerade män eld på köket i IKEA. En av de misstänkta männen har gripits, men de andra är fortfarande på fri fot.

På lördagskvällen gick brandlarmet på IKEA i Malmö. Tre maskerade män hade tänt eld på ett av utställningsköken.

-Besökarna blev väldigt oroliga och sprang ut ur byggnaden och samlades på parkeringsplatsen, berättar butikschefen Pär Jönsson.

Brandkår och polis kom snabbt till platsen och kunde släcka branden i köket. Något liknande har inte hänt på IKEA under de senaste tjugo åren.

-Jag brukar alltid handla och äta på IKEA på lördagar, förklarar Gun Persson. Denna gången var det annorlunda på grund av branden.

Inga personer skadades men köket är förstört. Polisen har hittat en av de misstänkta maskerade männen.

-Vi har några misstänkta och film av det hela på övervakningskamerorna, påpekar polischefen Hans Hiljemark. Det kommer ta tid att fixa köket igen men vi håller IKEA-resturangen avspärrad.

-På övervakningskamrerona ser vi tjuvarna bryta sig in genom personalingången till köket, säger polisinspektör Anna Svensson. Tjuvarna tände eld, sedan sprang de ut.

När polisen kom till platsen hittade de en av de misstänkta tjuvarna gömd vid kundvagnarna på parkeringsplatsen. Mannen som är 21 år är anhållen på polisstationen. Polisen fortsätter leta efter andra misstänkta.