Den mystiske mannen

Clara tolv år och hennes mamma Sara är nyinflyttade i staden i en mysig liten lägenhet på nedersta våningen. Egentligen ville Clara inte flytta men Claras mamma hade lovat att hon ska gå på tivoli och hälsa på sina gamla klasskompisar. Idag är de på tivoli. Det är en varm sommardag i juli som man nästan kan smälta av för det är så varmt. Men det är inte något problem utan något annat är fel. En man i svarta kläder förföljer dem.

-Stor, liten eller mitt i mellan? Frågar damen bakom luckan till popcornen.

Damen har en konstig liten hatt på huvudet med popcorn på och ett förkläde med en rolig figur.

-Stor, tack, säger Clara med en glad röst.

Clara ser ett bord med stolar som är brunt och ganska gammalt, men ändå i bra skick, så hon sätter sig där. Clara tar en jättestor tugga av popcornen och känner den utsökta smaken av salt och popcornkrydda.

Men då ser hon en man som kollar på henne med en livlös blick. Det var ju mannen som stod bakom henne i kön in på tivolit och när de åkte karusell och till och med i kön till popcornen. Clara funderade på om det bara var en slump eller om det var meningen. När hon vaknade upp från sina tankar så var alla popcornen slut och det var bara lite salt kvar i botten.

-Vad vill du göra nu? frågar mamma glatt och upphetsat.

Då fick Clara en ide , hon ville prova om den mystiske mannen följde efter henne så hon sa:

-Jag vill gå till radiobilarna, sa Clara lite fundersamt.

Clara och mamma går och mycket riktigt, mannen följder efter dem men han svängde av vid ett hörn vi glasskiosken och försvinner iväg. Det nog bara en inbillning tänkte Clara en stund när dom gick i snabb takt mot radiobilarna. Clara tänkte inte så mycket mer på det och åkte radiobilar och hade jättekul. När Clara och hennes mamma var klara på tivolit så gick dom till bussen och åkte hem. När Clara kom hem gick hon till sitt rum och tog upp datorn och kollade medan mamma lagade mat.

Lite senare när Clara skulle sova vid elva hörde hon att dörren gick upp och någon klev in i hallen. Hon kunde höra stegen mot golvet och de kom närmare och närmare. Hon tog på sig täcket och släckte lampan. Plötsligt gick dörren upp till Claras rum och en svart gestalt kom in. Gestalten gick igenom rummet och började rota omkring i rummet. Clara började känna rädslan i kroppen. Men gestalten hittade inget, för han gick ut utan något. Eller har han något?

Hon såg inget, hon var för rädd att kolla. Hon hörde gestalten stänga dörren och leta vidare i köket, äntligen kunde hon pusta ut men personen var ju fortfarande kvar i huset och letade efter något. Efter några sekunder hörde hon ett högt argt skrik från köket och en duns. Hon tog upp den rosa glittriga telefonen med en spricka och ringde 112. En mörk röst hördes från andra sidan av telefonen.

Tjugo minuter senare hade polisen kommit och tagit mannen.

-Tack för att du ringde, vi har letat efter honom länge, förklarar polisen .

-Vad vill han oss? Han har förföljt oss typ hela dagen, säger Clara nyfiket till polisen.

-Jag tror han ville ha ditt fina halsband. Det är värt flera tusen kronor, säger han med en låg men glad röst.

-Va? Är det så dyrt? Jag fick ju det halsbandet av mammas kompis när jag fyllde tio år, säger Clara upphetsat.

-Det är väldigt värdefullt och jag tipsar dig att vara försiktig när du är ute vid en massa folk, säger polisen .

-Okej , men jag kommer ha på det på fester och andra speciella tillfällen, säger Clara svagt.

Clara har varit så upptagen av händelsen att hon inte har sett sig omkring i köket. Alla skåpen som är mörkbruna är öppna och glasbitar är över golvet. Faten är spruckna och det är saker överallt. Det är till och med hack i köksbordet av en stor kniv och inget är som det ska. Clara bli plötsligt så arg och ledsen men hon visar inte det för mamma.

Då sliter sig den mystiska mannen ifrån polisen och går med snabba raka steg mot Clara. Han kollar rakt in i hennes ögon och hon blir helt förstelnad. Clara försöker springa men det är för sent. Hon känner hans kalla händer och han tar tagg i halsbandet rycker av det och springer iväg mot dörren.