Hjälten hjälper polisen

 Igår vid lunchtid begicks ett inbrott hos familjen Berglund. När polisen kom till platsen hade hunden Nisse skrämt tjuvarna.

Vid lunchtid bestämde familjen Berglund sig för att handla och äta på Nova, men mitt under lunchen avbröts de av den surrande mobilen. Det var det tysta larmet som hade gått.

-När larmet hade gått så blev vi rädda men mer stressade, berättar Jonny Berglund.

Det tog ungefär tio minuter för polisen att komma hem till familjens hus. När polisen hade kommit till huset såg de att det var stökigt och sönderslagna saker över hela huset.

-Detta brottet är ganska vanligt men vår lilla hjälte hjälpte oss mycket, påpekar poliskommissare Marget Olsson.

Polisen behövde inte göra så mycket för hunden Nisse hade redan fångat tjuvarna innan polisen hann komma till huset. På överbevakningskamerorna ser man Nisse höra tjuvarna och börja attackera dem. Tjuvarna blev rädda och sprang till toaletten och låste dörren. Nisse satte sig och väntade på att de skulle komma ut.

-När vi tittade på reprisen av övervakningskamerorna såg vi Nisse attackera tjuvarna. Vi blev lite rädda men han gjorde det för oss, förklarar Alice Berglund som är storsystern i familjen.

Nisses belöningar är att få en masa hundben och en lång och rolig promenad. Tjuvarnas påföljd är att få ett års fängelse och böter för alla sönderslagna grejer. Tjuvarna var väldigt kända för inbrott i husen i stan. Nu är tjuvarna hittade och polisen är jätteglad och tackar Nisse för hans stora insats.