Inbrott på Forntida museet – Tigerliljehalsbandet spårlöst försvunnet!

Under torsdagsnatten var det inbrott på forntida museet i Stockholm. Det forntida Tigerliljehalsbandet saknas. Kassan är helt tömd och nattvakten är skadad.

Det var under torsdagsnatten som det var inbrott på Forntida museet i Stockholm. Det berömda Tigerliljehalsbandet blev stulet och ett tiotal fossiler saknas. Polisen letar fortfarande efter misstänkta.

Det var ungefär klockan 23.30 när museets nattvakt skulle gå ner och kolla kassan som han hörde larmet.

-Jag sprang genast och såg att ett tiotal fossiler saknades och bland annat tigerliljehalsbandet. Därefter fick jag en säck över huvudet och slogs medvetslös, berättar en chockad nattvakt Bengt Larsson.

Polisen kom senare på natten och möttes då av den snurriga nattvakten, medan några kollade igenom museet så ringde några andra ambulansen. Bengt fördes in i ambulansen och mår hyfsat bra, men däremot såg de att ett tiotal fossiler saknades och tigerliljehalsbandet var spårlöst försvunnet, Kassan var också helt tömd.

-Det är inte konstigt att de valde just den här kvällen. Det var en mässa precis utanför museet så de kunde lätt ta sig in och ut, säger polisutredare Josefin Hallberg.

Polisen letar efter misstänkta och hittar snart tjuvarna.

-Vi tror att tjuvarna vet vad de gör, för det finns inga spår efter dem eller var dem kom in, påpekar polisutredare Josefin Hallberg.

Ägaren har inte varit så insatt i inbrottet men hon hade ändå några ord att säga.

-Jag är inte så chockad för att detta är ett av Sveriges populäraste museum. Det är såklart synd att något sånt här händer, säger Helena Lövquist.