Klassresan

Det var en tioårig pojke som hette Nils och en dag skulle han och hans klass på en klassresa till en spökskog.

 

När de kom fram skulle de göra en brasa, så att de kunde grilla korv. När Nils skulle hämta ved sa hans fröken:

-Gå inte för långt in i skogen bara!

-Nej då, svarade Nils. Han gjorde som hans fröken sa. Men han hittade ingen duglig ved, så han gick längre och längre in i skogen. Till slut hade han gått så långt in i skogen så han hade ingen aning om vart han var.

 

Nils såg ett underligt ljus runt hörnet. Han undrade vad det var, så han följde efter det och gick vilse. Han försökte hitta tillbaka bland granarna men han lyckades aldrig. Till slut bestämde han sig för att bygga ett kojläger. Under tiden han byggde kojorna så letade klassen efter honom.

 

Till slut så hittade klasskompisarna honom. Alla var nöjda och glada men de hörde en gren knäckas. Alla stod blixtstilla. De hörde röster från skogen. De stod omringade av stora läskiga granar utan barr och en av Nils kojor hade rasat av vinden.

 

Nils såg något som liknade en sten som kom flygande mot honom. Den träffade honom i huvudet. En sekund senare låg han på marken helt avsvimmad. Då kom en demonliknande varelse fram mellan träden. Alla svimmade av rädsla. Den demonliknande varelsen tog Nils och stack.

 

Nils vaknade fastbunden vid ett träd. Han hörde demonens röst. Han förstod ingenting vad den sa men när han tittade sig omkring förstod han nästan.

-Vad ska ni göra med mig? skrek han med en röst så hög att demonen flippade ur och dödade honom.

 

En man hörde skriket och ringde polisen och Ghostbusters. De letade och letade och till slut hittade Nils döda kropp mitt i skogen. Den låg i demonens läger med stabila kojor och en kittel över en brasa.

De tog kroppen till ett bårhus och kollade igenom kroppen men hittade inga spår av någonting. Så de begravde honom utan någon aning om vad som hade hänt.