MAN HOTADE ELVAÅRIG FLICKA                  

Under torsdagseftermiddagen blev elvaåriga Lovisa Johannson hotad av en medelålders man vid korsningen utanför Fjärilsgränden. Mannen är fortfarande på fri fot men polisen har några spår.              

Det var i torsdags eftermiddag när elvaåriga Lovisa Johannson gick hem från veterinären som plötsligt en medelålders man dök upp.

-När jag gick hem från veterinären med min hund runt tretiden så kom en man fram och frågade mig om jag hade min mobiltelefon på mig. Jag svarade nej och att jag hade den hemma och att den var urladdad. Efter det sa han att jag skulle ge honom mina nycklar som jag höll i handen och om jag inte gjorde det så skulle han skada min hund, berättar Lovisa Johannson.

Vi frågade polisen Erik Strand om de hittat något spår efter tjuven.

-Vi har hittat några spår efter gärningsmannen, men han är fortfarande på fri fot så vi uppmanar alla som bor i området att vara lite mer försiktiga, säger han.

Vi intervjuade också det trettiofyraåriga vittnet Cornelia Björklund om vad som hände.

-Jag såg en man prata med en flicka och när jag hörde honom hota henne så ringde jag polisen. Efter det så sprang han iväg och jag gick fram och frågade hur det gick med henne, förklarar hon. Efter det hjälpte jag henne att ringa hem.

När hennes mamma kom till platsen stod där redan två poliser med Cornelia och Lovisa.

-Jag såg polisen prata med Lovisa och en annan kvinna och jag undrade förstås vad som hade hänt eftersom jag bara hade hört snabbt vad som hade hänt, berättar Emma Johannson.