Mördardatorn

Det är lördag morgon och Finn har nyss vaknat. Hans mamma Lisa har rostat två mackor åt honom. Han brer smör på mackorna och lägger på skinka. Han går in på sitt rum och sätter igång datorn. Han googlar på ”minecraft skins” och hittar ett coolt skin som han laddar ner.

-Finn, kom genast ner, ropar Lisa.

-Vad är det nu då, suckar Finn.

-Din tallrik är inte i diskmaskinen!

-Ok, jag kommer.

Finn springer ner för trappan och lägger tallriken i diskmaskinen. Han sätter sig vid datorn och bygger på ett slott med sitt nya skin.

 

Finns mobil ringer. Det är hans kompis Peter.

-Hej Peter, säger Finn glatt.

-Hallå Finn, vill du hänga med på bio, undrar Peter.

-Så klart jag vill, vilken film blir det?

-Batman, klockan tio i två.

-Okej, vi ses på bion vid tjugo i två.

 

Finn stänger av datorn, hämtar sin plånbok och tar på sig jackan.

-Mamma, kan jag gå på bio med Peter, frågar Finn.

-Ja, det kan ni göra, svarar mamma. Vilken film ska ni se?

-Batman.

Finn springer till busstationen. Han är lite sen. Han kommer i tid, köper popcorn och träffar Peter. De småspringer in i biosalongen. När filmen är klar springer Finn till bussen.

 

När Finn kommer hem sätter han igång datorn. Datorn börjar skramla och Finn ser då att den har blivit en mördarrobot. Mördarroboten springer ut ur huset och in i parken. Det är soligt i parken och barnen åker rutschkana och gungar. Mördarroboten skjuter laser och alla blir rädda och kaoset sprider sig. Finn tar tag i datorn som nu mer är en mördarrobot men han släpper ner den fort för att den är så himla varm. Finn undrar varför hans dator är en mördarrobot. Då kom han på att skinet kunde vara ett virus. Mördarroboten började brinna och slutade att skjuta, därefter sprängdes den.

Efter sju minuter kommer åtta poliser med sköldar och ser på allt skrot. Poliserna plockar upp allt skrot och drar till polisstationen. Finn tar upp sin mobil som också har blivit en mördarrobot och ska ringa sin mamma men får en lasserstråle rätt igenom huvudet och dör.