Mördare på gräsklippare

En galen mördare körde över folk i Lunds stadspark. Det hände igår på en festival vid två-tiden. Tre personer dog.

Det var klockan 13:53 igår på festivalen i Lund som en galen mördare kom farande på en stulen gräsklippare. Det var fem stycken som blev påkörda av gräsklipparen, tre av dem dog och två klarade sig men den ena fick en djup spricka i revbenen. Vi intervjuade den andra. Så här lät det:

-Det var en Snorlax som jag ville ta och sedan märkte jag mördaren på gräsklipparen och sprang där ifrån, berättade Gabriel Anderson, 13 år. Min fot blev överkörd och bruten men resten av mig klarade sig.

Det var inte så många som såg detta men en av de som både såg och blev utsatt var trädgårdsmästaren Johan Dahl.

-Jag blev ne puttad från gräsklipparen och miste medvetandet för några sekunder men fick snart tillbaka det, talade Johan Dahl om. Jag såg att mördaren försökte köra över folk, men de flesta klarade sig som tur var.

Polisen tycker att brottet var hemskt och tänker göra allt de kan för att hitta mördaren och reda ut brottet. Polisen kom till brottsplattsen.

-Jag såg tre livlösa kroppar som låg på gräsmattan med Pokémon go igång när jag kom till brottsplatsen, säger Åsa Sjöström.

En annan som såg det var vittnet Johanna Adolfson.

-Jag såg en mördare som puttade ner Trädgårdsmästaren ifrån gräsklipparen och körde iväg mot en folkmassa, förklarar Johanna.

Polisen har spärrat av brottsplatsen.