Olle fiskehjälten

En vacker dag åkte Olle och hans pappa ut på en fisketur utanför Australiens kust. När de hade åkt en bit från land med sin gamla och ovårdade båt stötte de på en stor fiskebåt.

De hälsade på passagerarna i fiskebåten. Efter ett långt och trevligt snack erbjöd de Olle och hans pappa en gratis fisketur. Olle och hans pappa tackade ja med ett leende. De åkte närmare den stora fiskebåten och lastade av sin utrustning och sina verktyg. De lämnade av båten på plats.

En timme senare ropade någon i en högtalare:

-Här är ett fiskstim, ner med spöna i vattnet. Alla passagerare la spöna i vattnet inklusive Olle och hans pappa. Plötsligt fick Olle napp. Då ropade Olle:

-Pappa, pappa kom och hjälp mig! Jag har fått napp!

-Jag kommer, sa Olles pappa. Olles pappa kom rusande i full fart till Olle.

-Jag kan ta över, sa Olles pappa. Jag kan inte få upp fisken!

När Olle gick för att ta ett glas vatten och kom tillbaka var hans pappa inte där. Han gick närmare platsen där de var. När han tittade ner i det mörka vattnet såg han sin pappa över bords med en haj. Det var en haj som han hade fåt napp på och hajen hade dragit ner hans pappa i vattnet med hjälp av fiskelinan. Det var en stor mörk grå haj med aggressiv blick och sylvassa tänder. Olle var så rädd att han nästan kissade på sig.

-Hjälp, hjälp, ropade Olles pappa.

Just då fick Olle en idé, han sprang ner till köket och ryckte åt sig ett spjut. Sedan hoppade han ner i vattnet med spjutet och viftade med det i vattnet mot hajen. Plötsligt fick hajen ett utbrott och blev aggressivare. Plötsligt fick Olle en perfekt träff och kände lättnad. Utan att Olle och hans pappa hade märkt det stod alla passagerare vid båtkanten och tittade på. Passagerarna var beväpnade och redo att skjuta på hajen. Men Olle hade redan dödat hajen. Istället gav passagerarna Olle och hans pappa en stege så de kom upp i båten igen.

Det hade varit en spännande och ovanlig fisketur men det viktigaste var att alla fick komma hem hela.